Kip-bolognese
Kip-bolognese
Voor 4 personen
- 2 eetl olijfolie
- 3 dikke plakken bacon, in repen
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 1 wortel, in schijfjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, in boogjes
- 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- 2 eetl bloem
- 150 ml rode wijn
- 300 ml kippenbouillon
- 1 eetl tomatenpuree
- 1 laurierblad
- snufje suiker
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en bak de bacon tot deze knapperig is, schep er de kip bij en bak aan alle kanten bruin.
- Haal uit de pan en bak er de wortel, ui, bleekselderij en knoflook even in aan.
- Roer de bloem erdoor en giet al roerende de wijn en bouillon erbij.Meng er de tomatenpuree, laurier en suiker door en laat 30 minuten zachtjes doorkoken, tot de saus dik is.
- Schep er de bacon en kip door, warm nog even goed door.