Kip in het pannetje
Kip in het pannetje
Voor 4 personen
- 3 grote uien
- 3 tenen knoflook
- 1/2 eetl kokosolie + eetl roomboter
- 1 kg biologische kip (bouten)
- 1/3 fles rode wijn
- 1 biologische groentebouillontablet
- kipkruiden
- 1 eetl tijm
- 2 eetl Provençaalse kruiden
- gember
- kurkuma
- 2 grote winterwortelen, in kleine stukjes
- 1 paprika, in kleine stukjes
- 1 broccoli, in kleine stukjes
- arrowroot om te binden
- 2 lente-uien
- voor erbij: aardappelen, zilvervliesrijst of gekookte boekweit (hele korrel)
- peper
Bereiding
- Bak de uien en knoflook aan in wat kokosolie en roomboter. Doe de kip, rode wijn (en bouillontablet) erbij en breng aan de kook.
- Voeg een deel van de kruiden toe en laat de kip in 1 à 1,5 uur gaar worden.
- Laat enigszins afkoelen en verwijder de botjes. Doe de kip terug in het vocht.
- Laat de wortelen, paprika en broccoli een paar minuten meegaren in het kipmengsel tot de groenten beetgaar zijn. Bind eventueel met wat arrowroot.
- Snipper er op het laatst eventueel nog wat verse Provençaalse kruiden en de lente-ui erdoor.
- Serveer met aardappel, zilvervliesrijst of gekookte boekweit (hele korrel).