Kip in masala-kruiden
Kip in masala-kruiden
Voor 4 personen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 50 g amandelschaafsel
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 3 eetl yoghurt
- 1 eetl garam masala
- 1 theel komijnpoeder
- 2 eetlonnebloemolie
- 1 kilo kippendijvlees
- 50 g gedroogde abrikozen
- 1 yacon, geschild, in reepjes
- 3 dl kippenbouillon
- verse peterselie, ter garnering
Bereiding
- Draai de ui, knoflook, amandelschaafsel, tomatenpuree, citroen, yoghurt, garam masala en komijn in de blender of het bakje van de staafmixer tot een grove prut.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote pan. Bak daarin de prut op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken. Dat duurt ongeveer een minuut.
- Voeg de in stukken gesneden kippendij toe. Bak die mee, ook een paar minuten, tot ze aan alle kanten verkleurd zijn.
- Knip de gedroogde abrikozen met een keukenschaar in stukjes en voeg toe. Evenals de reepjes Yacon.
- Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 20 minuten gaar worden en een beetje inkoken. Schep in een grote schaal, knip er wat peterselie boven en strooi er nog wat amandelschaafsel overheen. Serveer met rijst.