Kip madras
Kip madras
Voor 4 personen
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 cm gember, geraspt
- ½ rode peper, pitjes verwijderd en in ringetjes
- 1 eetl olie
- 350 g kippendijen, in blokjes
- 1 paprika, in stukjes
- 2 tomaten, in stukjes
- 240 g rijst
- 300 g sperziebonen
- 100 ml yoghurt
- 1 groene appel, klokhuis verwijderd en in stukjes
Voor de kruidenmix
- snuf kurkuma
- snuf paprikapoeder
- snuf komijn
- snuf korianderpoeder
- snuf gemalen mosterdzaad
- zout en peper
Bereiding
- Bak de ui, knoflook, gember en rode peper in een pan met 1 eetl olie.
- Voeg de kippendijen, paprika en tomaten toe en roer goed door. Voeg ook de kruidenmix toe en bak alles ongeveer 15 minuten, tot de kip gaar is.
- Kook ondertussen de rijst en sperzieboontjes gaar.
- Roer de yoghurt door het kipmengsel en proef of het op smaak is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
- Voeg tot slot de appel toe.
- Serveer de kip met de rijst en de boontjes.