Kiwi-citroencompote met avocado-matchaparfait
Voor 6 personen
Voor de kiwi-citroencompote
- 2 kiwi’s, geschild
- ½ peer met schil
- rasp en sap van ½ citroen
- handvol spinazie, gewassen en goed droog geknepen
- 1 theel agavesiroop
- ± 50 ml water
- 40 g chiazaad
Voor de matcha-avocadoparfait
- 1 grote avocado
- 2 volle eetl zachte kokosolie
- rasp en sap van 1 limoen
- 5 eetl kokosstart (uit pot van 400 ml
- 1 eetl matchapoeder
- 2 eetl agavesiroop
Ook nodig
- • de rest van de pot kokosstart (blijft over van parfait)
- • 1 kiwi, geschild en in stukjes (voor erover)
Bereiding
- Schil voor de matcha-avocadoparfait de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Leg de stukjes in een diepvriesbakje en plaats minimaal 1 uur in de vriezer.
- Blend ondertussen voor de kiwi-citroencompote alle ingrediënten, behalve het chiazaad, glad met de staafmixer of blender. Roer het chiazaad erdoor en meng goed. Dek af met plasticfolie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Mix voor de parfait de kokosolie luchtig en zacht met de staafmixer (of (blender). Voeg de rest van de ingrediënten toe en de bevroren avocado, en pureer tot een lobbige ijsmousse. Zet koud weg tot gebruik.
- Neem 4 mooie glazen en schep er een laagje compote in en daarbovenop een laagje kokosstart. Schep hierop de rest van de kiwi-citroencompote.
- Verdeel de matcha-avocadoparfait over de glazen en garneer met stukjes kiwi. Serveer meteen.