Terug Lees dit artikel

Kiwi-citroencompote met avocado-matchaparfait

Kiwi-citroencompote met avocado-matchaparfait

Voor 6 personen


Voor de kiwi-citroencompote


Voor de matcha-avocadoparfait


Ook nodig


Bereiding

  1. Schil voor de matcha-avocadoparfait de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Leg de stukjes in een diepvriesbakje en plaats minimaal 1 uur in de vriezer.
  2. Blend ondertussen voor de kiwi-citroencompote alle ingrediënten, behalve het chiazaad, glad met de staafmixer of blender. Roer het chiazaad erdoor en meng goed. Dek af met plasticfolie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  3. Mix voor de parfait de kokosolie luchtig en zacht met de staafmixer (of (blender). Voeg de rest van de ingrediënten toe en de bevroren avocado, en pureer tot een lobbige ijsmousse. Zet koud weg tot gebruik.
  4. Neem 4 mooie glazen en schep er een laagje compote in en daarbovenop een laagje kokosstart. Schep hierop de rest van de kiwi-citroencompote.
  5. Verdeel de matcha-avocadoparfait over de glazen en garneer met stukjes kiwi. Serveer meteen.



Dit artikel delen?