Klassieke kaasfondue met champignons
Klassieke kaasfondue met champignons
Voor 4 personen
- 1 teen knoflook
- 250 ml witte wijn
- 4 eetl Kirsch (optioneel)
- 300 g Gruyere, geraspt
- 300 g Emmenthaler, geraspt
- 1,5 eetl aardappelzetmeel
- 200 g kastanjechampignons
- brood
Bereiding
- Wrijf een gietijzeren pan in met een knoflookteen. Giet de wijn in de pan en breng tegen de kook aan.
- Draai het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk de kaas toe. Roer tot de kaas net gesmolten is. De kaas moet heel langzaam smelten ca. 5 minuten in totaal (anders wordt het draderig en taai).
- Los het aardappelzetmeel op met de Kirsch (of wat lauw water) en voeg aan de kaas toe. Laat het 2 minuten sudderen. De fondue mag niet aan de kook komen.
- Giet de kaasfondue in een voorverwarmde fonduepan en serveer direct met brood en kastanjechampignons.