Kleine appelkruimeltaartjes
Kleine appelkruimeltaartjes
Voor het kruimeldeeg
- 180 g bloem
- 225 g suiker
- 100 g boter, koud en in blokjes
Voor de vulling
- 6 goudrenetten, in partjes van 2 cm dikte
- 100 g suiker
- 2 eetl citroensap
- 1 theel kaneelpoeder
- 3 eetl gehakte walnoten
Bereiding
- Vermeng de bloem met de suiker en voeg de koude stukjes boter toe.
- Maak een kruimeldeeg door alles losjes tussen uw handen te wrijven.
- Vermeng de partjes appel met 100 g suiker, het citroensap, de kaneel en de walnoten.
- Verdeel de partjes op de bodem van ingevette eenpersoonstaartvormpjes.
- Verkruimel het deeg erover en bak af in de oven op 180¡C gedurende 40 minuten. Serveer op kamertemperatuur met geslagen dunne room en/of ijs.