Knapperige aardpeer met rozemarijn en knoflook
Knapperige aardpeer met rozemarijn en knoflook
Voor 4 personen
- 800 g aardpeer
- 1 bol knoflook, horizontaal doormidden gesneden
- 1 eetl rozemarijn, takjes afgerist
- 3 eetl kokosolie
- 20 g boter
- snufje nootmuskaat, vers gemalen
- 2 eetl citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de aardpeer in ruim koud water en borstel ze goed schoon.
- Snijd de kleine aardperen doormidden en de grote in vieren en doe ze samen met de knoflook en rozemarijn in een braadslee.
- Giet de olie erover en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Rooster de aardpeer 45-50 minuten totdat ze zacht zijn van binnen en krokant aan de buitenkant.
- Knijp de zachte knoflook uit en meng met de boter, nootmuskaat en citroensap. Hussel dit door de gare aardpeer en serveer direct.