Knolselderij-aardappelstamppot met cavolo nero, truffelolie en plantaardige bacon
Knolselderij-aardappelstamppot met cavolo nero, truffelolie en plantaardige bacon
Voor 4 personen
- 1 knolselderij (ca. 600 g), geschild en in stukken
- 600 g aardappels kruimig, geschild en in stukken
- gesneden cavolo nero (zwarte kool) zak van 200 g
- 180 g plantaardige baconreepjes
- 2 eetl zonnebloemolie
- 3 eetl truffelolie
- 100 ml amandeldrink
- zout en zwarte peper gemalen
Bereidingswijze
- Kook de aardappels en knolselderij samen gaar in een ruime pan water met zout.
- Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een bakpan en bereid de vegetarische bacon zoals het op de verpakking staat vermeld.
- Giet de gare aardappels/knolselderij af en stoom kort droog. Stamp ze vervolgens grof door elkaar en schep de cavolo nero erdoor. Roer de truffelolie en amandeldrink erdoorheen en maak op smaak met zout en gemalen peper. Serveer met de vegetarische bacon.