Knolselderij- bleekselderijstamppot met gefrituurde ui
Knolselderij- bleekselderijstamppot met gefrituurde ui
Voor 4 personen
- 800 g aardappels, geschild en in blokjes
- 800 g knolselderij, geschild en in blokjes
- 400 ml (groente)bouillon of water
- scheutje melk
- 1 eetl olijfolie
- 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
- handje bladselderij, fijngesneden
Voor de sucadelappen
- 500 g rundersukadelappen
- zou ten peper, gemalen
- 1 eetl mosterd
- 1 eetl olijfolie
- 1 grote ui, grofgesnipperd
- 3 laurierblaadjes
- • 2 kruidnagels
- • 200 ml (runder)bouillon • 200 ml rode wijn
- • 2 eetl rode wijnazijn
Voor het garnituur
- 1 ui, in dunne ringen
- bloem
- plantaardige olie om in te frituren
Bereiding
- Bestrooi voor de sukadelappen het vlees met zout en peper en smeer het in met mosterd. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg ui, laurier en kruidnagels toe en giet de bouillon, wijn en azijn erbij. Breng aan de kook en laat 3-31⁄2 uur op laag vuur stoven met het deksel op de pan. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg extra water toe als de bovenste stukken vlees voor minder dan de helft onderstaan. Keer het vlees halverwege de gaartijd.
- Maak, nadat het vlees circa 3 uur gestoofd heeft en bijna klaar is, de stamppot. Kook hiervoor de aardappels met de knolselderij gaar in bouillon of water (circa 15-20 minuten).
- Giet af en stamp er een mooie stamppot van met een scheutje melk en 1 eetlepel olijfolie.
- Schep de bleekselderij en bladselderij erdoor en warm goed door op laag vuur.
- Verhit ondertussen voor het garnituur de frituurolie.
- Haal de uienringen door de bloem, klop goed af en bak ze goudbruin en knapperig in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Garneer de stamppot met de uienringen en serveer met de sukadelapjes.