Knolselderij-preistamppot met gerookte makreel
Knolselderij-preistamppot met gerookte makreel
Voor 4 personen
- 600 g knolselderij, geschild en in stukken
- 600 g aardappels, geschild en in stukken
- 200 ml amandelmelk
- 1 eetl olijfolie
- 2 prei, gewassen en in halve ringen
- 1 theel komijnzaad
- 2 eetl grove mosterd
- zout en peper, gemalen
- 165 g gerookte makreelfilet, zonder graat en geplukt
Bereiding
- Kook de knolselderij samen met de aardappels gaar. Giet af en stoom het kort droog. Stamp vervolgens met de amandelmelk door elkaar.
- Verhit in een op laag vuur de olijfolie, voeg de prei en komijnzaad toe en stoof dit circa 20 minuten gaar. Voeg het toe aan de stamppot en breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
- Verdeel de stamppot over 4 borden en voeg de gerookte makreelfilet toe.