Knolselderijsoep met geschaafde venkel
Knolselderijsoep met geschaafde venkel
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 1 ui, gesnipperd
- 200 g venkel, dungeschaafd
- 400 g knolselderij, geschild, in stukjes
- 1 sinaasappel, geraspt
- 1 l water
- zout en peper
- 4 eetl crème fraîche
- groen van venkel voor garnering
Bereiding
- Verhit de olie en fruit de ui. Voeg het grootste deel van de venkel en de knolselderij toe en laat 10 minuten meebakken.
- Voeg de sinaasappelrasp toe samen met het water en zout en peper. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel nog wat water toe als het te dik is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Top met crème fraîche en garneer met venkel en venkelgroen.
Tip: Voeg aan het einde enkele rivierkreeftjes toe voor een luxe variant.