Knolselderijsoep met ui en knoflook
Knolselderijsoep met ui en knoflook
Voor 4 personen
- 2 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 4 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 knolselderij, geschild, in blokjes
- 1 theel tijmblaadjes
- 1 l groentebouillon, vers of van een half blokje
- Paar takjes peterselie, de blaadjes, grofgehakt
- peper
Bereiding
- Verhit de olie en voeg ui, knoflook, bleekselderij, knolselderij en tijm toe.
- Fruit de groenten ongeveer 5 minuten. Roer af en toe.
- Schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook.
- Laat 15 minuten zacht koken tot de bleekselderij en knolselderij zacht zijn.
- Voeg de peterselie toe en kook deze een paar minuten mee. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper.