Komkommer-nectarinesalade met gebakken garnalen
Komkommer-nectarinesalade met gebakken garnalen
Voor 2 personen
- zonnebloemolie 2 eetl
- garnalen (gegaard) bakje van 100g
- komkommer 1, in linten
- nectarine 1, in dunne partjes
- dille handvol
- DRESSING:
- sushiazijn 1 eetl
- gembersiroop ½ eetl
- citroen ½, uitgeperst
- chilivlokken 1 theel
- olijfolie 2 eetl
- zout & peper, gemalen
Bereiding
- Meng voor de dressing de sushiazijn met de gembersiroop, citroensap, chilivlokken en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en roerbak de garnalen snel warm in ca. 2 minuten.
- Giet de dressing over de komkommerlinten en de nectarinepartjes. Verdeel over 2 borden, leg de garnalen erbij en garneer met takjes dille.