Komkommerrolletjes met kip en avocado
Komkommerrolletjes met kip en avocado
Ingrediènten
- 100 g kipfilet, in reepjes
- (olijf-)olie om in te bakken
- zout en peper uit de molen
- 1 rijpe avocado
- 1 eetl citroensap
- 1 klein sjalotje, gesnipperd
- 1 tomaat, ontveld, zaadlijst verwijderd en vruchtvlees in blokjes gesneden
- 1 eetl pijnboompitten, droog geroosterd in koekenpan
- 1 komkommer, in lange repen geschaafd (met kaasschaaf) en drooggedept
- prikkertjes
Bereiding
- Bak de kipreepjes gaar en bruin in een beetje olie. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verwijder schil en pit van de avocado. Prak het vruchtvlees met het citroensap fijn met een vork. Meng het sjalotje, de tomatenblokjes en de pijnboompitten erdoor en voeg een beetje zout en peper toe.
- Bestrijk de komkommerrepen met het avocadomengsel en verdeel de kip erover. Rol op en zet vast met prikkertjes.