Terug Lees dit artikel

Komkommersalade met muntyoghurt

Komkommersalade met muntyoghurt


Voor 5-6 personen


Bereiding

  1. Meng de geraspte komkommers met het zout en laat dit mengsel 20 à 30 minuten staan op kamertemperatuur. Doe het vervolgens in een zeef en pers het vocht eruit. Dep het restant droog met keukenpapier.
  2. Doe de yoghurt (of het yoghurt-zure roommengsel), de cayennepeper of het paprikapoeder, de citroen- of limoenrasp en de munt in een flinke kom en meng tot het mengsel egaal en romig is. Roer de komkommer erdoorheen.
  3. Verhit de olie op een matig vuur in een kleine pan. Voeg de mosterdzaadjes toe wanneer de olie heet is, maar nog niet kookt. Bak de zaden totdat ze knetteren en grijs worden. Giet de olie en de zaden in het yoghurt-komkommermengsel en roer even door.
  4. Koel het geheel 1 à 2 uur zodat de smaak van de munt en de kruiden goed vrij komt.



Dit artikel delen?