Komkommersalade met muntyoghurt
Komkommersalade met muntyoghurt
Voor 5-6 personen
- 2 middelgrote komkommers (circa 450 g), geschild en grof geraspt
- ½ eetl zout
- 360 ml yoghurt (of 300 ml yoghurt en 60 ml zure room)
- ½ theel cayennepeper of paprikapoeder
- 1 theel limoen- of citroenschil, geraspt
- 2 eetl verse munt, fijngehakt
- 2 eetl sesamolie
- 1 theel zwarte mosterdzaadjes
Bereiding
- Meng de geraspte komkommers met het zout en laat dit mengsel 20 à 30 minuten staan op kamertemperatuur. Doe het vervolgens in een zeef en pers het vocht eruit. Dep het restant droog met keukenpapier.
- Doe de yoghurt (of het yoghurt-zure roommengsel), de cayennepeper of het paprikapoeder, de citroen- of limoenrasp en de munt in een flinke kom en meng tot het mengsel egaal en romig is. Roer de komkommer erdoorheen.
- Verhit de olie op een matig vuur in een kleine pan. Voeg de mosterdzaadjes toe wanneer de olie heet is, maar nog niet kookt. Bak de zaden totdat ze knetteren en grijs worden. Giet de olie en de zaden in het yoghurt-komkommermengsel en roer even door.
- Koel het geheel 1 à 2 uur zodat de smaak van de munt en de kruiden goed vrij komt.