Koolrabisoep met bleekselderij en pesto
Koolrabisoep met bleekselderij en pesto
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 koolrabi, in stukken
- 3 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 l groentebouillon, vers of van een half blokje
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 6 eetl (soja)room
- zout en peper
Voor de pestotopping
- 1 bosje platte peterselie
- 1/2 limoen, het sap
- 1 dl olijfolie
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 50 g Parmezaanse kaas of edelgistvlokken (vegan)
- 25 g pijnboompitten
Bereiding
- Verwarm de boter of olie en fruit de uien, koolrabi en bleekselderij tot ze een beetje zacht zijn.
- Voeg de groentebouillon met de tijm en laurier toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
- Haal de tijm en laurier eruit en voeg de room toe en laat even mee koken.
- Pureer met een staafmixer en maak op smaak met zout en peper.
- Maak een verse pesto van alle ingrediënten en verdeel deze in druppels over de bouillon.
Tip: Eet met een sneetje geroosterd stokbrood met pesto. De rest van de pesto is ook lekker door de pasta.