Koolrabisoep met gebakken spekjes
Koolrabisoep met gebakken spekjes
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, in kleine stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 2 koolrabi’s, geschild en in blokjes gesneden
- 200 g gerookte spekblokjes
- 1 l groentebouillon
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de aardappel en koolrabi toe en bak al omscheppend op matig vuur ca. 1 minuut mee (niet laten kleuren).
- Giet de bouillon erbij, beng aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 minuten zachtjes koken tot de aardappel en koolrabi gaar zijn.
- Bak ondertussen de spekjes knapperig uit.
- Pureer de soep in de blender of met de staafmixer.
- Voeg de spekjes toe en serveer in kommen of diepe borden.
-