Koolrabisoep met kokosmelk en rode peper
Koolrabisoep met kokosmelk en rode peper
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 stukje gember, geschild en geraspt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 rode peper, zaadlijsten en zaadjes verwijderd, in ringetjes
- 2 koolrabi, in stukken
- 1 l groentebouillon, vers of van een blokje
- 4 eetl kokosmelk
Topping
- 1 citroen, uitgeperst
- 1 bosui, in ringetjes
- peper
Bereiding
- Fruit de sjalot in de olie glazig en voeg knoflook en gember toe.
- Voeg de rode peper en de koolrabistukken toe en roerbak 2 minuten.
- Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer met een staafmixer, voeg de kokosmelk toe en verwarm nog even.
- Voeg citroensap en peper naar smaak toe. Top met bosui.