Terug Lees dit artikel

Korianderplatbrood met aubergine

Korianderplatbrood met aubergine


Ingrediënten


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bestrijk de aubergines met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout. Rooster de aubergines gedurende 30 minuten. Draai na 20 minuten de aubergines om.
  3. Meng de abrikozenpuree met de korianderblaadjes. Voeg citroensap en zout naar smaak toe. Voeg bij gebruik van verse abrikozen agavestroop toe.
  4. Meng het zelfrijzend bakmeel, zout en korianderzaad en voeg hier 100 ml yoghurt en 1 eetl olijfolie aan toe. Meng het geheel tot een soepel deeg.
  5. Verdeel het deeg in twee stukken en maak twee ovale vormen. Zorg dat de ovalen ongeveer ½ cm dik zijn. Bestrijk de broden met olijfolie.
  6. Bak de broden in een pan goudbruin.
  7. Serveer de broden met de rest van de yoghurt. Leg 2-3 plakken aubergine op de yoghurt en verdeel de abrikoos-koriandersla.



Dit artikel delen?