Korianderplatbrood met aubergine
Korianderplatbrood met aubergine
Ingrediënten
- 1 aubergine, in plakken
- olijfolie
- peper en zout
- 3 verse abrikozen of 6 gedroogde abrikozen, gepureerd
- 3 takjes koriander, de blaadjes, fijngehakt
- citroensap
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 2 g zout
- 2 g korianderzaad
- 180 ml yoghurt
- ½ theel agavestroop (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de aubergines met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout. Rooster de aubergines gedurende 30 minuten. Draai na 20 minuten de aubergines om.
- Meng de abrikozenpuree met de korianderblaadjes. Voeg citroensap en zout naar smaak toe. Voeg bij gebruik van verse abrikozen agavestroop toe.
- Meng het zelfrijzend bakmeel, zout en korianderzaad en voeg hier 100 ml yoghurt en 1 eetl olijfolie aan toe. Meng het geheel tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in twee stukken en maak twee ovale vormen. Zorg dat de ovalen ongeveer ½ cm dik zijn. Bestrijk de broden met olijfolie.
- Bak de broden in een pan goudbruin.
- Serveer de broden met de rest van de yoghurt. Leg 2-3 plakken aubergine op de yoghurt en verdeel de abrikoos-koriandersla.