Krokante rauwe groentesalade met gerookte tofu
Krokante rauwe groentesalade met gerookte tofu
Voor de salade
- 3 middelgrote peen, geschaafd in lange linten met dunschiller
- 2 rode puntpaprika’s, fijngesneden
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 1 krop paksoi, fijngesneden
- koriander flinke handvol, grof gehakt
- 1 blok gerookte tofu (200 g)
- 1-2 eetl wokolie
- 80 g mihoen
Voor de dressing
- 50 g tahin
- 25 g pindakaas
- 2 eetl tamari
- 1 theel sambal
- limoenen sap van 2
- 30 g dadelstroop
- 1 theel gemberwortel, fijngehakte
- 1 teen knoflook, gehakt
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en verdun zo nodig met water.
- Leg de reepjes peen in een grote kom. Hussel de gesneden paprika’s, bosuitjes, paksoi en koriander erdoor. Zet de schaal tot aan het opdienen in de koelkast.
- Snijd de tofu in blokjes van 1 centimeter en bak ze goudbruin en krokant in de olie.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de schaal uit de koelkast en meng de dressing erdoor. Verdeel de salade over de borden en top af met de krokante tofu en mihoen.