Kwarkpannenkoekjes met appel-peercompote
Kwarkpannenkoekjes met appel-peercompote
Voor 4 personen
- appels 2, geschild en in blokjes van 3 cm
- peren 2, geschild en in blokjes van 3 cm
- kaneelstokje 1
- tarwebloem 100 g
- bakpoeder 1 theel
- zout snuf
- kaneel gemalen 1 theel
- ei 1
- volle kwark 350 g
- vanillepoeder 1 theel
- zaden en pitten soort naar keuze
- blauwe bessen of ander fruit naar keuze, voor erbij
- olie of boter om in te bakken
Bereiding
- Doe de stukjes appel en peer met het kaneelstokje in een steelpan en kook op heel laag vuur zacht. Als het fruit zacht is, pureer het dan tot de voor jou perfecte structuur. Proef en voeg eventueel een klein beetje suiker toe.
- Doe alle overige ingrediënten, behalve de pitjes, bessen en olie, in een mengkom en mix met een garde tot een glad beslag.
- Bak er in porties goudbruine pannenkoekjes van in een beetje olie of boter.
- Serveer de pannenkoekjes met de compote en wat blauwe bessen en bestrooi met zaden en pitten.