Lasagne met drie kazen
Lasagne met drie kazen
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie + extra om in te vetten
- 1 ui, kleingesneden
- 3 teentjes knoflook, uit de pers
- 150 g champignons, kleingesneden
- 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
- 1 rode paprika, in kleine stukjes
- 1 groene paprika, in kleine stukjes
- 1 blik gepelde Italiaanse tomaten (à 400 g)
- 100 ml tomatensap (uit de blikken tomaat)
- 4 verse tomaten, in kleine stukjes
- zout en peper
- 1 pak lasagnebladen (500 g), voorgekookt indien nodig
- 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 100 g oude kaas, geraspt
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Roer de stukjes champignon, chilipeper, rode en groene paprika erdoor. Bak al omscheppend op hoog vuur ca. 1 minuut en voeg vervolgens de tomaten en het tomatensap toe. Roer goed door, temper het vuur en laat de tomatensaus ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met een laagje tomatensaus. Leg hierop een laag lasagnebladen, en schep er een laag tomatensaus op. Verdeel hierover een dun laagje geitenkaas, gevolgd door een laag lasagne, een laag tomatensaus en een laagje oude kaas. Ga zo door met het vullen van de schaal en eindig met een laagje tomatensaus met daarop een laag Parmezaanse kaas.
- Bak de lasagne in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.