Lauwwarme salade van bulgur met abrikozen
Lauwwarme salade van bulgur met abrikozen
Voor 4 personen
- groentebouillon 500 ml
- bulgur 75 g
- aubergine 1, in blokjes van 2 x 2
- courgette 1, in blokjes van 2 x 2
- rode ui 2, in partjes
- olijfolie 2 eetl
- ras el hanout 2 eetl
- gedroogde abrikozen (Ekoplaza) 6, in stukjes
- nectarine 2, in stukjes
- pijnboompitten 2 eetl, geroosterd
- koriander klein handje, fijngehakt
- peterselie flinke handvol, fijngehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng de groentebouillon aan de kook en kook hierin de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng intussen de groenten met de olijfolie en de ras el hanout en spreid uit over een beklede bakplaat. Rooster alles ca.15-20 minuten in de oven.
- Meng de warme groenten door de bulgur en laat even uitdampen.
- Hussel de overige ingrediënten erdoor en serveer.
-