Limoen-yoghurttaart
Limoen-yoghurttaart
Voor de bodem
- 1 pak bastognekoeken, fijngemalen in een keukenmachine.
- 1 eetl limoenmarmelade
- 50 g boter, gesmolten
- 1 peer, in stukjes
Voor de vulling
- 10 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- sap van 4 limoenen
- 400 g roomkaas
- ½ l volle yoghurt
- 100 g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 peren voor garnering
Bereiding
- Meng voor de bodem de koekkruimels, marmelade en boter door elkaar.
- Bekleed een springvorm van 20 cm Ø met plasticfolie en bedek de bodem met het koekmengsel en stukjes peer. Druk goed aan.
- Verwarm voor de vulling het limoensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.
- Meng de roomkaas met de yoghurt en poedersuiker en roer er het limoensap met gelatine door.
- Giet het mengsel in de vorm, strijk de bovenkant glad en laat in de koelkast 4 uur opstijven.
- Beleg de taart met de peer en serveer.