Limoen-yoghurttaart
        
    
    
                    Limoen-yoghurttaart
                    
                    Voor de bodem
                    
    
            	        - 1 pak bastognekoeken, fijngemalen in een keukenmachine. 
- 1 eetl limoenmarmelade 
- 50 g boter, gesmolten 
- 1 peer, in stukjes
                    Voor de vulling
                    
    
            	        - 10 blaadjes gelatine, geweekt in koud water 
- sap van 4 limoenen 
- 400 g roomkaas 
- ½ l volle yoghurt 
- 100 g poedersuiker  
- 1 zakje vanillesuiker 
- 2 peren voor garnering
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Meng voor de bodem de koekkruimels, marmelade en boter door elkaar. 
- Bekleed een springvorm van 20 cm Ø met plasticfolie en bedek de bodem met het koekmengsel en stukjes peer. Druk goed aan. 
- Verwarm voor de vulling het limoensap en los er de uitgeknepen gelatine in op. 
- Meng de roomkaas met de yoghurt en poedersuiker en roer er het limoensap met gelatine door. 
- Giet het mengsel in de vorm, strijk de bovenkant glad en laat in de koelkast 4 uur opstijven. 
- Beleg de taart met de peer en serveer.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    