Linzen-bulgurköfte
Linzen-bulgurköfte
Voor 4 personen
- 200 g rode linzen, gewassen
- 500 ml water
- 150 g bulgur, gewassen
- 2 eetl boter
- 3 uien, gesnipperd
- 2 tomaten, fijngesneden of 1 eetl tomatenpuree
- 3 eetl olijfolie
- 3 bibers (scherpe of zoete lichtgroene paprika), kleingesneden
- 1 bosje lente-ui, kleingesneden
- 4-6 takjes peterselie, fijngehakt
- komijnpoeder
- chilivlokken
- peper en zout
- blaadjes andijvie, voor garnering
Bereiding
- Kook de linzen in het water tot al het vocht geabsorbeerd is.
- Haal de pan van het vuur, voeg de bulgur en wat zout toe en dek af. Laat 10 minuten staan, zodat de bulgur wat uitzet door de warmte.
- Smelt de boter en fruit de uien 2-3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze even mee.
- Doe de uien en tomaten bij de linzen. Voeg ook de olijfolie, bibers, lente-uien en peterselie toe. Bestrooi met komijn, chilivlokken, peper en zout.
- Kneed het linzenmengsel 5-10 minuten. Draai er langwerpige vormen van ter grootte van een duim of maak balletjes.
- Leg blaadjes andijvie op een schaal en daarop de linzenköfte. Serveer op kamertemperatuur.