Terug Lees dit artikel

Linzen-bulgurköfte

Linzen-bulgurköfte


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Kook de linzen in het water tot al het vocht geabsorbeerd is.
  2. Haal de pan van het vuur, voeg de bulgur en wat zout toe en dek af. Laat 10 minuten staan, zodat de bulgur wat uitzet door de warmte.
  3. Smelt de boter en fruit de uien 2-3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze even mee.
  4. Doe de uien en tomaten bij de linzen. Voeg ook de olijfolie, bibers, lente-uien en peterselie toe. Bestrooi met komijn, chilivlokken, peper en zout.
  5. Kneed het linzenmengsel 5-10 minuten. Draai er langwerpige vormen van ter grootte van een duim of maak balletjes.
  6. Leg blaadjes andijvie op een schaal en daarop de linzenköfte. Serveer op kamertemperatuur.



Dit artikel delen?