Linzen-gehaktbrood met rodekoolsalade, champignons en spruitjes
Linzen-gehaktbrood met rodekoolsalade, champignons en spruitjes
Voor 4 personen
- 125 ml water
- 200 g linzen (gedroogd), uitgelekt en drooggedept (of uit pot)
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- ½ theel Olie
- 40 g havermout
- 1 ei 1
- 100 g gehakt naar keuze
- 125 g + 3 eetl extra tomatenketchup (suikervrij)
- 1 theel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 theel Vadouvan specerijenmix
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Breng het water aan de kook, voeg de linzen toe en laat 25-30 minuten koken tot de linzen gaar zijn (of gebruik linzen uit een pot).
- Bak intussen de ui en knoflook in de olie rustig zacht.
- Pureer de ui, linzen en havermout in een keukenmachine of met de staafmixer tot het redelijk fijn is (hoeft niet glad). Roer het ei, het gehakt, ketchup, kruiden, specerijen en zout en peper erdoor. Schep het mengsel in een klein cakeblik en strijk de bovenkant glad. Bestrijk met 3 eetlepels ketchup en bak 35-45 minuten in de oven.
- Laat 10 minuten rusten en snijd dan in plakken.