Terug Lees dit artikel

Linzen met geroosterde wortel

Linzen met geroosterde wortel


Voor 4 personen


Voor de dressing


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de bospeen met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster beetgaar in ca. 25-30 minuten in de oven.
  3. Klop intussen alle dressing-ingrediënten door elkaar.
  4. Doe de linzen in een ondiepe schaal en meng de helft van de chilipeper en een derde van de ingelegde citroen erdoor. Breng op smaak met zout en peper en meng er een beetje van de dressing door.
  5. Halveer de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd in reepjes. Meng door de nog warme wortel, samen met het citroensap, de rest van de chilipeper en ingemaakte citroen, het grootste deel van de verse kruiden en de dressing.
  6. Strooi de rest van de kruiden over de linzen en schep het wortelmengsel erbovenop.



Dit artikel delen?