Linzenfusilli met gepocheerde zalm
Linzenfusilli met gepocheerde zalm
Voor 4 personen
- 2 wilde zalmfilet
- 500 ml groente- of kruidenbouillon, koud
- 75 g linzenmix fusilli
- 125 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 125 g broccoliroosjes
- 1 eetl shiro miso
- 1 theel gember, geraspt
- 2 eetl zonnebloempitten
- 1 eetl koolzaadolie
Bereiding
- Leg de zalmfilets naast elkaar in een pan en giet de koude bouillon erop. Zet de pan op laag vuur en breng langzaam tegen de kook aan. Laat het water niet koken en pocheer de zalmfilets in 8 à 10 minuten gaar. Haal uit het water en laat afkoelen.
- Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de linzenpasta samen met de sperziebonen 2 minuten. Voeg dan de broccoli toe en kook nog eens 2 minuten tot alles net beetgaar is. Giet af maar bewaar wat van het kookwater.
- Doe de pasta en groenten in een kom en voeg de miso, gember, zonnebloempitten, olie en 3 eetlepels van het kookwater toe. Meng alles goed door.
Breek de zalm in stukjes en schep voorzichtig door de pastasalade.