Linzenpastasaus met wortel
Linzenpastasaus met wortel
Voor 4 personen
- 400 g linzen
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, kleingesneden
- 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en kleingesneden
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 2 wortels, in halve ringen
- handje oregano, kleingesneden
- 250 ml bouillon
- 1 pakje roomkaas met kruiden
Bereiding
- Kook de linzen zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui, knoflook en peper even aan.
- Roer er de bleekselderij, wortel en oregano door en bak 1 minuut mee.
- Giet de bouillon in een pan en schep er de uitgelekte linzen en gefruite groenten door.
- Laat nog 10 minuten stoven, roer de roomkaas erdoor en laat smelten.
- Garneer indien gewenst met peterselie.