Linzensalade met paprika en gerookte tofu
Linzensalade met paprika en gerookte tofu
Voor 4 personen
- zonnebloemolie 1 eetl
- courgette 1, in kleine blokjes
- gerookte tofu 100 g, in kleine blokjes
- gerookte paprikapoeder 1 theel
- balsamicoazijn 1 eetl
- groene dupuis linzen 1 blik à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
- rode ui 1, fijngesnipperd
- rode paprika, in reepjes
- rucola 75 g
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de paprika, courgette, tofu en gerookte paprikapoeder een paar minuten totdat de courgette en de paprika zacht begint te worden. Voeg de balsamico toe en laat even inkoken. Haal van het vuur.
- Meng de linzen met de rode ui. Schep het courgette-paprika-tofumengsel erdoor en zet opzij tot gebruik.
- Hussel er direct voor het serveren de rucola door.