Linzensalade met puntpaprika en pitabrood
Linzensalade met puntpaprika en pitabrood
Voor 4 personen
- linzen (pot of blik) ca. 360 g, afgespoeld en uitgelekt
- 4 (zon/half)gedroogde tomaatjes, in reepjes
- 4 cherrytomaat, gehalveerd
- 1 puntpaprika, in repen
- 1 avocado, geschild en in blokjes
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- rucola handje
- 2 bosui, in ringetjes
- 2 volkoren pitabroodjes
Voor de dressing
- 3 eetl olie
- 3 eetl azijn
- 1 eetl honing
- 1 eetl mosterd
- peper en zout
Bereiding
- Schep linzen, tomaatjes (gedroogd en vers), paprika, avocado, rode ui en rucola door elkaar.
- Klop een dressing van alle ingrediënten en meng door het linzenmengsel.
- Strooi de bosui erover en serveer met pitabroodjes.