Linzensalade met sugar snaps en edamame
Linzensalade met sugar snaps en edamame
Voor 4 personen
- groentebouillon 2 l
- linzen du Puy (linzen ‘Dupuis’) 200 g
- broccoli 200 g, in roosjes
- edamame (diepvries) 140 g
- sugar snaps 140 g
- rode peper 1, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
Voor de dressing
- geroosterde sesamolie 2 eetl
- citroen 1, uitgeperst
- knoflook 1 teen, fijngehakt
- shoyu 40 ml
- gember 3 cm, geschild en geraspt
- honing/ahornsiroop (voor vegan) 1 eetl
- zout en peper
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook en kook de linzen hierin in ca. 15 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze in een kom.
- Breng in een andere pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de broccoli 1 minuut. Voeg de edamame en sugar snaps toe en blancheer alles nog 1 minuut. Giet af en spoel direct na onder koud water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de kom met de linzen. Bestrooi met de rode peper.
- Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de linzen en groenten en meng goed door.