Terug Lees dit artikel

Linzensalade met sugar snaps en edamame

Linzensalade met sugar snaps en edamame


Voor 4 personen


Voor de dressing

  1. geroosterde sesamolie 2 eetl
  2. citroen 1, uitgeperst
  3. knoflook 1 teen, fijngehakt
  4. shoyu 40 ml
  5. gember 3 cm, geschild en geraspt
  6. honing/ahornsiroop (voor vegan) 1 eetl
  7. zout en peper


Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en kook de linzen hierin in ca. 15 minuten beetgaar. Giet ze af en doe ze in een kom.
  2. Breng in een andere pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de broccoli 1 minuut. Voeg de edamame en sugar snaps toe en blancheer alles nog 1 minuut. Giet af en spoel direct na onder koud water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de kom met de linzen. Bestrooi met de rode peper.
  3. Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de linzen en groenten en meng goed door.



Dit artikel delen?