Maaltijdsalade makreel en bietjes
Maaltijdsalade makreel en bietjes
Voor 2 - 4 personen
- 500 g gekookte rode bietjes
- 1 eetl suiker
- 2 eetl balsamicoazijn
- 4 el olijfolie
- 75 g rucola
- 200 g gestoomde makreelfilet, in stukken
- 2 zoetzure augurken, grof gehakt
- zout en peper
Voor de dressing
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 eetl mosterd
- 1 eetl witte wijnazijn
- 1 eetl gembersiroop
- 1 eetl olijfolie extra vierge
- 2 zout en peper
Bereiding
- Roer suiker, balsamico en olijfolie door elkaar en meng door de bietjes.
- Laat intrekken.
- Snijd in grove stukken.
- Verdeel de rucola over een schaal, leg er stukken biet, makreel en augurk op.
- Klop een dressing van de sjalot, de mosterd, de azijn, siroop, olie en peper en zout naar smaak en verdeel deze over de salade.