Maïskoekjes met mangochutney
Maïskoekjes met mangochutney
Voor de maïskoekjes
- 100 g bloem
- 1 ei
- 50 ml melk
- 1 blikje maïs
- olijfolie extra vierge
- zout en peper
Voor de mangochutney
- 1 mango, geschild en in stukjes
- 1 sinaasappel, vruchtvlees in stukjes, schil in dunne reepjes
- 1 cm verse gember, geraspt
- 1 eetl citroenazijn
- 1 eetl suiker
- 2 kruidnagels
Bereiding
- Doe de bloem in een kom en roer het ei er doorheen. Voeg daarna scheutje voor scheutje de melk toe. Breng het beslag op smaak met zout en peper en roer de maïskorrels erdoor. Laat kort rusten.
- Voor de chutney: doe alle ingrediënten in een pan en breng langzaam aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes koken, roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Laat afkoelen.
- Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak 6 kleine pannenkoekjes van het maïsbeslag goudbruin in circa 3 minuten per kant. Serveer met de chutney.
-