Terug Lees dit artikel

Mangobavarois met munt

Mangobavarois met munt


Ingrediënten


Bereiding

  1. Week de blaadjes gelatine in een bakje steenkoud water.
  2. Snijd de mango in blokjes, houd een klein beetje achter en meng daar fijngesneden munt doorheen.
  3. Pers de halve citroen uit. Pureer de mangoblokjes met het citroensap met de staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Doe in een steelpannetje en breng aan de kook. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in het warme sap.
  5. Haal de pan van het vuur, laat het sap dan afkoelen en wacht tot het iets dikker wordt door de gelatine.
  6. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Voeg dan een beetje slagroom bij het sap mengsel en roer dat door elkaar. Meng dan door de rest van de slagroom. Roer er ook snel de yoghurt doorheen.
  7. Giet de bavarois in kleine schaaltjes of glazen en laat opstijven.
  8. Schep daarna de achtergehouden mango met munt er overheen.



Dit artikel delen?