Marokkaanse stoof van pompoen en cavolo nero
Marokkaanse stoof van pompoen en cavolo nero
Voor 4 personen
- ghee, 2 eetl
- pompoen, 250 g, geschild en in grote blokken gesneden
- ui, 1, in halve ringen
- knoflook, 1 teen, geperst
- laurier, 1 blaadje
- komijnpoeder, 1 theel
- korianderpoeder, 2 theel
- kaneel, 1 theel
- kurkuma, ½ theel
- gepelde tomaten, 1x blik à 400 gr
- kikkererwten, 2x blik à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
- harissa, 1 eetl
- groentebouillon, 1 liter
- cavolo nero, 200 g, in reepjes gesneden
- feta, 100 g, verkruimeld
- koriander, vers, handvol blaadjes
- limoen, 1 in partjes gesneden
Bereiding
- Verhit een grote pan met de ghee en laat deze smelten. Bak hierin de pompoen, ui en knoflook op laag vuur zo’n 15 minuten of totdat de groente zacht begint te worden, maar niet bruin.
- Voeg nu de specerijen toe en bak 1 minuut mee. Voeg nu de tomaten, kikkererwten, harissa en bouillon toe. Roer goed door en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
- Breng dit aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken totdat het vocht is ingekookt.
- Voeg nu de cavolo nero toe en laat 2 minute meekoken.
- Serveer de stoof met wat verkruimelde feta, koriander en een partje limoen.