Mediterane cavolo-nerostamppot met portabella
Mediterane cavolo-nerostamppot met portabella
Voor 4 personen
- 1 kg zoete aardappel, geschild en in stukken
- 600 g cavolo nero, schoon en fijngesneden
- 100 ml olijfolie
- 2 eetl kappertjes
- 8 artisjokken, grof gehakt
- 8 zongedroogde tomaten, grof gehakt
- zout en peper, gemalen
- 2 eetl zonnebloemolie
- 2 portabella, in reepjes
Bereiding
- Kook de zoete aardappels samen met de cavolo nero gaar. Giet af en stoom het kort droog. Stamp de groenten door elkaar met olijfolie, kappertjes, artisjok en zongedroogde tomaat. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en gaar de portabella’s circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en voeg ze toe aan de stamppot.