Mediterraan vispannetje met knolselderijpuree en witlof
Voor het vispannetje
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 1 tomaat (een stevige), zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 1 eetl zwarte olijven zonder pit, in stukjes
- 1 eetl tomatenpuree
- 400 ml visbouillon of visfond (visfumet, 240 ml)
- 300 g visfilet in blokjes
- 1 pot (ca. 350 g) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 eetl fijngehakt verse oregano (+ extra takjes voor garnering)
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg paprika, tomaat, olijven en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
- Roer de visbouillon/fond erdoor en laat 2 minuten trekken op heel laag vuur.
- Schep de vis, bonen en oregano erdoor en laat 5 minuten garen. Meteen serveren.
Voor de knolselderijpuree
- ½ knolselderij, geschild en in blokjes
- 500 g aardappels, geschild en in stukken
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 eetl olie
- peper en zout
Bereiding
- Kook de knolselderij en aardappels samen gaar.
- Giet af en stamp fijn met de knoflook, olie, peper en zout. Maal er extra peper over.
Voor de gesmoorde witlof
- 2 eetl olijfolie
- 1 eetl sojasaus
- 2 stronkjes witlof, in lengte gehalveerd
Bereiding
- Verwarm de olijfolie en roer de sojasaus erdoorheen.
- Leg de witlof op de snijkant in de pan en smoor tot deze gaar is.