Meloen met komkommer, dille, schapenkaas- en yoghurt
Meloen met komkommer, dille, schapenkaas- en yoghurt
Voor 4 personen
- 1 perfect onrijpe galia meloen, geschild
- 2 komkommers, 1 ervan geschild
- Scheutje olijfolie
- grof zeezout
- klein handje dille, gesneden + extra voor garnering
- citroensap naar smaak
- zout en peper
- ca 100 g jonge schapenkaas, in kleine blokjes
- grof zeezout voor erover
- handvol hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- flinke schep schapenyoghurt
- ook nodig: pommes parisienneboor
Bereiding
- Snijd met de pommes parisienneboor balletjes uit de meloen en uit beide komkommers (leg de uitgestoken komkommers en meloen koel weg en gebruik in een ander gerecht).
- Maak de komkommer- en meloenballetjes aan met olijfolie, gesneden dille en citroensap. Breng op smaak met peper en zout en schep alles in een mooie saladeschaal.
- Maak de salade af met de schapenkaas, grof zeezout, hazelnoten en takjes dille. Serveer met een flinke schep schapenyoghurt.