Met paddenstoelen gevuld koolblad
Met paddenstoelen gevuld koolblad
Voor 4 personen
- 4 groene koolbladen
- zout
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetl olijfolie
- 250 g champignons, in vieren gesneden
- 250 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
- 15 zwarte olijven, ontpit en in stukjes
- klein handje peterselie, fijngesneden
- ½ theel versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Kook de koolbladen in circa 5 minuten beetgaar in een ruime pan gezouten water. Haal de bladen uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bak de knoflook en de ui glazig in de olijfolie.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze aan alle kanten mooi bruin. Regelmatig omscheppen.
- Meng de olijven, peterselie, . theelepel zout en wat peper door het paddenstoelenmengsel en verdeel over de koolbladen.