Miesalade met basilicum en gember
Miesalade met basilicum en gember
Voor 4 personen
- 200 g mie
- 4 cm gemberwortel, fijngesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 1 bosje basilicum, fijngesneden
- 2 eetl olijfolie
- 50 ml sojasaus
- 1 theel hot peppersauce
- sap van 1 limoen
- 1 eetl bruine suiker
- 2 bosuitjes, kleingesneden
- 1 bakje kerstomaten, gehalveerd
- 1 rode paprika, in reepjes
Bereiding
- Kook de mie zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Maak in de keukenmachine of staafmixer de gember, ui, knoflook en de helft van de basilicum met de olie fijn.
- Roer er de sojasaus, pepersaus, het limoensap en de suiker door. Schep door de mie en laat minimaal 1 uur intrekken.
- Schep er tot slot de bosui, tomaatjes, paprika en de rest van de basilicum door.