Minestrone met tortellini
Minestrone met tortellini
Voor 4-6 personen
- Grote vastkokende aardappel, 1, in blokjes
- Bleekselderij, 3 stengels, in boogjes
- Waspeen, 3, in rondjes
- Knoflook, 1 teentje, fijngehakt
- Olijfolie, 3 el
- Groentebouillon, 1,5 l
- Tortellini, 100 g
- Doperwtjes, 100 g
- Cannellinibonen, 100 g of witte bonen, 1 pot
- Tomaten, 2, in stukken
- Verse peterselieblaadjes, handje fijngesneden
- Zout en peper
Bereiding
- Fruit de aardappel, groenten en knoflook enkele minuten in de olijfolie.
- Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten op zacht vuur trekken.
- Voeg de tortellini, doperwten, bonen, tomaat en peterselie toe en laat nog eens 5 minuten trekken tot de tortellini beetgaar is.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de minestrone in diepe borden en serveer met lekker brood.