Miniquiches met raapstelen, doperwten en munt
Miniquiches met raapstelen, doperwten en munt
Voor 8 miniquiches
- 8 blaadjes speltbladerdeeg
- klein beetje bloem
- ½ eetl olijfolie
- 4 bosjes raapstelen, grof gesneden
- 3 eieren
- 150 ml soja cuisine (sojaroom)
- 150 ml sojayoghurt
- zout en peper
- 150 g doperwtjes, beetgaar gekookt en koud afgespoeld
- klein handje munt, grof gesneden
- ca. 100 g geraspte (plantaardige) kaas
- 8 kleine quichevormpjes (of 1 grote), ingevet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de ingevette vorm(pjes) met het bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met een klein beetje bloem.
- Verwarm de olie in een pan en roerbak de raapstelen tot ze geslonken zijn, zet op een zeef.
- Klop de eieren, sojaroom en sojayoghurt los met een beetje zout en peper.
- Verdeel de raapstelen, erwtjes en munt over het bladerdeeg en giet het eimengsel erover, bestrooi met een beetje kaas.
- Bak de taartjes 5 minuten op 200°C, verlaag dan de temperatuur naar 180°C en bak de quiches in ± 30 minuten gaar en bruin.