Miso-zeewiersoep met tofuprikkers en broccoli
Miso-zeewiersoep met tofuprikkers en broccoli
Voor 4 personen
- 1 l water
- 1 vel nori zeewier, in kleine rechthoekjes gesneden
- |3 eetl shiro-miso
- 60 g stevige tofu, in plakken gesneden en dun bestreken met olie
- 125 g broccoli, in kleine stukjes
- 1 bos bosuitjes, in ringetjes, beetje achterhouden voor garnering
- zout
Bereiding
- Breng het water aan de kook en leg de stukjes nori erin. Laat 5 à 7 minuten trekken.
- Schep intussen de miso in een klein schaaltje, voeg een beetje heet water toe en roer glad. Roer dit mengsel door de soep en blijf even roeren.
- Gril de plakken tofu in een grillpan aan beide kanten tot er mooie streepjes op staan. Snijd daarna in blokjes en rijg aan satéprikkers.
- Roer de broccoli en de bosuitjes door de misosoep en laat nog een paar minuutjes doorkoken tot de broccoli net beetgaar is. Breng naar wens verder op smaak met zout.
- Serveer de soep in kleine kommetjes en leg de tofuprikkers erop. Bestrooi met ringetjes bosui.