Mosterdsoep met zoete aardappelen
        
    
    
                    Mosterdsoep met zoete aardappelen
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 500 g zoete aardappelen, geschild en grof geraspt (bataat, zoet, rauw) 
- 2 el olijfolie 
- 1 ui, gesnipperd (100 gram) 
- 200 g prei, alleen het witte gedeelte, fijngesneden 
- 900  ml kippen- of groentebouillon 
- 100 ml kookroom 
- 2 el grove mosterd (30 gram) 
- 200 g spekreepjes of gerookte zalm
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verhit de olie en fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de geraspte zoete aardappelen toe evenals de fijngesneden prei en roerbak alles even mee. 
- Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten doorkoken totdat de aardappel zacht is.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de grove mosterd.
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan en roer ze vlak voor het serveren door de soep. Een alternatief is: snippers gerookte zalm.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    