Moussaka
Moussaka
Voor 4 personen
- 3-4 aubergines, in plakken
- olijfolie
- 2 grote uien, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 600 g gehakt
- 400 g gepelde tomaten
- 140 g tomatenpuree
- zout en gemalen peper
- 1 theel komijnzaad, gemalen
- ¼ theel speculaaskruiden
- 2 theel cayennepeper
- 3 theel gedroogde oregano
- 2 eieren
- 250 ml kwark
- 100 g oude kaas, geraspt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Leg de aubergineplakken in een vergiet en bestrooi ze met zout. Zet een
- half uur weg.
- Dep de plakken droog en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze in een pan aan
- beide kanten goudbruin.
- Bak de uien en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe. Roer de gepelde tomaten, de tomatenpuree, zout, peper, komijn, speculaaskruiden, cayennepeper en oregano erdoor en laat een kwartiertje sudderen.
- Leg de helft van de aubergineplakken in een ingevette ovenschaal, schep de helft van het gehaktmengsel erover, dek daarna af met de overgebleven aubergine en eindig met een laag van
- de rest van het gehakt.
- Klop de eieren los met de kwark, kaas en gemalen peper en schep op de aubergineschotel. Bak de moussaka in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.