Terug Lees dit artikel

Muffins met cranberry’s en druiven

Muffins met cranberry’s en druiven


Voor de basis


Voor de garnering


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200℃. Vet 12 muffinvormpjes in.
  2. Zeef de bloem en suiker met het bakpoeder en zout in een beslagkom en mix goed.
  3. Klop in een andere kom de eieren los. Roer de crème fraïche goed door tot hij vloeibaar is en voeg al roerend toe aan de eieren, samen met de gesmolten boter, citroenschil en het citroensap.
  4. Spatel het eiermengsel in een paar slagen door de bloem tot de twee mengsels net gemengd zijn. Spatel er dan de cranberry’s en druiven doorheen en verdeel het beslag over de vormpjes.
  5. Maal de ingrediënten voor de garnering in de keukenmachine tot een korrelig mengsel ontstaat. Verdeel dit over de muffins.
  6. Bak de muffins ongeveer 20 minuten. Ze zijn gaar als een tandenstoker zonder beslagsporen uit de muffin komt.
  7. Laat de muffins afkoelen en serveer ze met poedersuiker.



Dit artikel delen?