Mungbonen-miniburgers met vadouvan en pastinaak
Mungbonen-miniburgers met vadouvan en pastinaak
Voor 8 miniburgers
- mungbonen (gedroogd) 100 g
- water 300 ml
- pastinaken 200 g, geschild en in kleine blokjes van ½ x ½ cm
- olijfolie ca. 6 eetl
- zout en peper
- ei 1
- vadouvan 3 à 4 theel
- verse munt 15 g (schaaltje/handvol), in smalle reepjes
- Griekse yoghurt 100 g
Bereiding
- Week de mungbonen 10 minuten in 300 ml water. Breng ze daarna aan de kook en kook ze in 30 tot 45 minuten gaar.
- Verdeel intussen de pastinaakblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, schep ze om met 2 eetlepels van de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, zet de oven dan pas aan op 220°C en rooster 10 tot 15 minuten tot ze gaar zijn en aan de randjes goudbruin beginnen te kleuren.
- Prak de mungbonen met de pastinaakblokjes tot een grove puree. Voeg het ei toe, en 2 à 4 eetlepels olijfolie zodat je een smeuïge massa krijgt. Meng de vadouvan erdoor, proef en breng flink op smaak met extra vadouvan, zout en eventueel peper. Vorm 8 burgertjes van het mengsel en laat deze even in de koelkast opstijven.
- Bak de burgers in enkele minuten bruin in een beetje olie (2-3 minuten per kant).
- Roer intussen de munt door de Griekse yoghurt. Serveer bij de mini-burgers.