Terug Lees dit artikel

Nectarine met vanillecrème en aardbeiensaus

Nectarine met vanillecrème en aardbeiensaus


Voor de crème


Voor de aardbeiensaus


Voor de nectarines


Bereiding

  1. Breng de melk aan de kook met 25 g suiker, de vanille-suiker en de geraspte citroenschil.
  2. Klop de rest van de suiker los met de eidooiers en een beetje melk. Doe de bloem erbij en roer door de warme melk.
  3. Breng opnieuw aan de kook, roer het mengsel door een zeef en laat het afkoelen.
  4. Breng de aardbeien op smaak met poedersuiker.
  5. Maak met een stekertje 4 rondjes van het bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in. Smeer ze in met wat eigeel.
  6. Breng 1 l water aan de kook en los er de 4 eetl suiker in op.
  7. Leg de nectarines er 4 minuten in. Verwijder dan het vel en de pitten. Snij dunne plakjes van de nectarines. (U kunt de nectarines ook rauw gebruiken).
  8. Bak ondertussen de rondjes deeg in een voorverwarmde oven van 200°C mooi bruin en knapperig in ongeveer 5 min.
  9. Leg in het midden van 4 borden een rondje bladerdeeg. Besmeer ze met de crème en leg er de plakjes nectarine als een waaier op. Giet de saus eromheen en bestrooi met poedersuiker.
  10. Garneer eventueel met fijngesneden citroenmelisse.



Dit artikel delen?